Werkwijze DL-paardencoaching.nl

DL-paardencoaching.nl komt bij u op locatie om samen met u aan de slag te gaan met uw paard. Wij komen langs voor een intake. Tijdens deze intake vormen wij een beeld van wat er speelt en de mogelijke oorzaken hiervan. Ook willen we een idee krijgen van het karakter van het paard en zijn/haar dagelijkse ritme.

We beginnen met een gesprek met u als eigenaar, maar het kan ook waardevol zijn als de (vaste) ruiter of verzorger van het paard hierbij ook aanwezig is. Na dit gesprek gaan we aan de slag met het paard. We observeren hoe het paard zich gedraagt in de uitdagende situatie en in zijn/haar normale doen.

20150517_113637  2015-10-20 22.11.37  20151108_155944

Aangezien u als eigenaar actief betrokken wordt bij de training van uw paard, is uw tijd, medewerking en open blik van cruciaal belang.

Soms is een probleem niet heel eenvoudig te verhelpen. We kunnen u na de intake, waarbij ook een beginnende training wordt gedaan, een aantal handvatten geven om zelf te gaan oefenen met het paard. Indien nodig kan er een vervolgafspraak worden gemaakt.

Wij werken graag met een halster van Monty robberts. Bij dit halster zit er een extra touw onder de neusriem met 2 ringen hieraan. doordat hier speling op zit, zal als je paard voorwaarts  reageert meteen beloont  worden omdat de druk van de neus komt. Dit reageert sneller dan je eigen hand.  door je touw daar aan te bevestigen krijg je druk op de neus ipv achter de oren.