Diane

2015-07-26 22.08.13Ik  ben Diane.

Klik HIER voor een overzicht van mijn diploma’s/certificaten en werkervaring

Ik heb een visie; ik wil heel graag mensen en paarden helpen en ik wil heel graag een stem zijn voor paarden. Om de communicatie te verbeteren en om ze gelukkiger te maken. Ik kan echt blij worden van een blij paard. Ondanks dat ze niet over Amerikaanse vlaktes rennen, lopen onze paarden wel 24/7 in een stabiele kudde met verschillende leeftijden. Ze kunnen buiten zijn en ze kunnen schuilen. Ze hebben 24/7 toegang tot ruwvoer, ze krijgen zorg van hoefsmid en tandarts en we proberen de training aan te bieden op een manier waar ze beter van worden. Ook ik heb veel geleerd en er is vast nog meer dat ik nog moet leren. Ik hoop met mijn passie en kennis niet alleen mijn paarden, maar ook andere paarden en eigenaren te helpen en een positieve ervaring te bieden.

Ik ben sinds mijn 10e actief in de paarden. Vrij snel raakte ik geïnteresseerd in het gedrag en leervermogen van paarden. Het begon met interesse in vrijheidsdressuur, klassieke dressuur en zo steeds meer richting trainen van paarden op een manier waarop je een eenheid vormt met je paard, in plaats van hem te dwingen oefeningen tegen zijn zin in te doen.

Ik heb dit geleerd met -soms letterlijk- vallen en opstaan. Met mijn eerste eigen pony, Bastiaan, een New Forestruin, heb ik werkelijk van alles gedaan. Hij kon springen, dressuren, vrijheidsdressuur, buitenritten maken. Noem maar op. Ik heb hem 17 jaar bij me gehad en samen zijn we heel veel wijzer geworden. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd.

Na het behalen van mijn HAVO ben ik de opleiding leraar basisonderwijs gaan doen. Alhoewel het werk erg leuk was, bleek de opleiding toch niks voor mij. Hierna ben ik overgestapt naar de opleiding Paardenhouderij en Management. Toen ik op een manege ging werken heb ik mijn instructeursdiploma gehaald. Later is hier nog het diploma Carrousel Commandant bij gekomen.2014-08-08 13.53.38

Aangezien de interesse in het gedrag van paarden bleef groeien, heb ik wat losse cursussen gevolgd bij Annemarie van der Toorn. Toen zij en haar team in 2013 onder de naam E-quine.com de opleiding Instructeur Paard & Gedrag gingen starten, heb ik me samen met Lejanne hiervoor ingeschreven. In 2017 hebben we ons diploma behaald. Inmiddels geven we ook de nieuwe studenten les op de opleiding, ontzettend leuk!

Via de E-quine.com Alumni Academy hebben we nu een traject gevolgd, waarbij we ons verdiept hebben in Rechtrichten & balans, anatomie, revalidatie en biomechanica. Hierdoor kunnen we paarden begeleiden na een blessure, maar ook ruiters beter helpen om hun paard blessurevrij te trainen.

Ook zijn we via de Alumni Academy terecht gekomen bij NML Health, het bedrijf dat onder andere de producten van Phytonics, PUUR en Vetramil op de markt brengt. We zijn dus inmiddels consulent bij NML Health en kunnen eigenaren en paarden ook ondersteunen met supplementen.

Ook via de Alumni Academy hebben wij een cursus gevolgd bij Milanco om ons te verdiepen in de TTouch massagetechnieken van Linda Tellington – Jones. Ook kunnen we werken met bodywraps. Net als bij de cursus rechtrichten en balans, hebben we ook hier kennis opgedaan op het gebied van balanskussens.

Bij het Centrum voor Dry Needling hebben we de cursus Advanced Equine Chain Taping gevolgd. Hierdoor kunnen we uw paard, naast bijv. een massage of training, helpen met verschillende manieren van tapen. Denk hierbij aan spierontspanning, lymfdrainage, gewrichtssteun, littekens of het trainen van bepaalde spiergroepen.

Naast mijn werk als instructeur heb ik nog een kleinschalige Welshpony fokkerij, Rose Mountain Welsh ponies.