Diane

2015-07-26 22.08.13Mijn naam is Diane.

Ik ben sinds mijn 10e actief in de paarden. Vrij snel raakte ik geïnteresseerd in het gedrag en leervermogen van paarden. Het begon met interesse in vrijheidsdressuur, klassieke dressuur en zo steeds meer richting trainen van paarden op een manier waarop je een eenheid vormt met je paard, in plaats van hem te dwingen oefeningen tegen zijn zin in te doen.

Ik heb dit geleerd met -soms letterlijk- vallen en opstaan. Met mijn eerste eigen pony, Bastiaan, een New Forestruin, heb ik werkelijk van alles gedaan. Hij kon springen, dressuren, vrijheidsdressuur, buitenritten maken. Noem maar op. Ik heb hem 17 jaar bij me gehad en samen zijn we heel veel wijzer geworden. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd.

Na het behalen van mijn HAVO ben ik de opleiding leraar basisonderwijs gaan doen. Alhoewel het werk erg leuk was, bleek de opleiding toch niks voor mij. Hierna ben ik overgestapt naar de opleiding Paardenhouderij en Management. Toen ik op een manege ging werken heb ik mijn instructeursdiploma gehaald. Later is hier nog het diploma Carrousel Commandant bij gekomen.2014-08-08 13.53.38

Aangezien de interesse in het gedrag van paarden bleef groeien, heb ik wat losse cursussen gevolgd bij Annemarie van der Toorn. Toen zij en haar team in 2013 onder de naam E-quine.com de opleiding Equinoloog gingen starten, heb ik me samen met Lejanne hiervoor ingeschreven. In het voorjaar van 2017 hopen wij examen te doen en onszelf Equinoloog te mogen noemen.

Naast mijn werk als instructeur heb ik nog een kleinschalige Welshpony fokkerij, RoseMountain Welsh ponies.