Trailerladen

Een paard kan om meerdere redenen een probleem hebben met trailerladen of het vervoer in de trailer.

Om een paard hiermee te kunnen helpen, werken we intensief samen met de eigenaar van het paard. Vaak kun je als eigenaar al heel veel doen om je paard meer vertrouwen te geven tijdens het trailerladen. Ook het rijden met de trailer kan van grote invloed zijn.

Veel paarden die de trailer niet in willen, hebben een negatieve ervaring met de trailer of met de manier van laden. Veel paarden laten hun angst niet goed zien. Ze verstijven helemaal en staan er daardoor relatief rustig bij.

Ook kan het zijn dat je paard juist heel extreem gedrag laat zien, waardoor het voor de eigenaar, het paard en omstanders een onveilige situatie kan opleveren.

IMAG3426

Wij leren je het gedrag van je paard op de juiste manier te interpreteren en van daaruit het vertrouwen te herstellen. Hierdoor wordt het vaak al eenvoudiger om de juiste signalen te geven aan je paard.

Bij de training kun je ook aparte onderdelen trainen. Hierbij moet je denken aan, een andere ondergrond, smalle doorgang, het afsluiten van de trailer. Soms is het daarom nodig om een trailer na te bootsen, zoals op de foto hierboven.

Wij hebben eventueel een trailer ter beschikking.  D20151031_122437it is een extra hoge tweepaardstrailer met trapbescherming op de wanden, een laadklep die niet glad is en die licht en breed is. Tevens heeft onze trailer extra steunen, zodat deze ook gebruikt kan worden zonder aangekoppeld te zijn.