Grondwerk

IMAG3428Grondwerk is zeer uitgebreid. in feite valt alle training aan de hand onder grondwerk. Het uitgangspunt van onze grondwerklessen is het krijgen van goed leiderschap, een betere band met je paard en meer inzicht in het leervermogen van het paard. Hiernaast is het een waardevolle toevoeging van de training en zorgt het voor veel plezier in de omgang met je paard.

Bij grondwerk kun je denken aan het verkrijgen van leiderschap (uit stal halen, meelopen, halster omdoen, wandelen, in/uit paddock/wei, bezoek aan hoefsmid, toiletteren, etc), een uitbreiding van de dagelijkse training (longeren met dubbele lijnen, los werken op de cirkel, etc.) en het vergroten van het zelfvertrouwen van paard en ruiter/begeleider (bij bijvoorbeeld scheren, schrik- en obstakeltraining, werken met balken, wennen aan (groot) verkeer, stok met plastic, etc.)

Grondwerk is onmisbaar als je met uitdagend gedrag aan de slag gaat. Bijvoorbeeld bij paarden die moeite hebben met trailerladen, het inrijden van het jonge paard en vergelijkbare situaties, zijn eigenschappen als rust, leiderschap en zelfvertrouwen belangrijke onderdelen van de training. Ook hierin kunnen we per combinatie een trainingsschema op maat maken.