Equiband™

Wij zijn ook opgeleid door paardenarts, chiropractor en revalidatiearts Morgan Lashley. Zij heeft het bedrijf Sport Horse Health Plan opgericht. Tevens heeft zij mede de Equiband™ ontwikkeld. Wij zijn ook in het bezit van een Equiband™ en wellicht kan dit helpen in de training van uw paard.

“Het systeem bestaat uit een schabrak met 2 elastische  weerstandsbanden. Het belangrijkste principe ligt in de proprioceptie (terugkoppeling van het zenuwstelsel) en dynamische stabiliteit van de wervelkolom. Deze processen worden grotendeels verzorgd door de core-spieren, die de bewegingen in de wervelkolom controleren en coördineren.  De Equiband ™ zorgt voor optimale aanspanning van de core-spieren.”

“Door het unieke materiaal van de weerstandsbanden treedt er weinig gewenning op, waardoor er een optimale reactie blijft bestaan. De Equiband™ wordt goed verdragen door de paarden en het systeem kan gebruikt worden tijdens zowel het rijden als ook tijdens longeren of training aan de hand.” Bron: http://www.shhp.nl/diensten/equiband/