Balanskussens

In ons werk komen we veel paarden (en ook ruiters) tegen die last hebben van scheefheid en/of onbalans. Als er niks aan de scheefheid wordt gedaan, kan dit op langere termijn tot blessures leiden. Denk hierbij aan overbelasting, spierspanning of slijtage.

Er zijn vele manieren om een paard en zijn ruiter hierbij te helpen. Eén van die methodes zijn de balanskussens. Wij hebben inmiddels al paarden geholpen met kreupelheid, scheefheid, slecht ruggebruik of paarden die moeite hebben met hun balans bewaren in de trailer.

Het is voor een paard in het begin heel raar om de balanskussens te accepteren en om er gewicht op te plaatsen. Door onze ervaring als gedragstrainers, kunnen wij uw paard voorzichtig en veilig aan de balanskussens laten wennen. Bij het ene paard gaat dit uiteraard sneller dan bij het andere paard. Het hangt van uw paard af of we 1, 2 of 4 balanskussens gebruiken. In de meeste gevallen zullen dit (uiteindelijk) 2 balanskussens zijn. Heeft uw paard sowieso moeite met voetjes geven? Ook hiermee kunnen we u helpen!