Natuurlijk gedrag

Van paarden weten we dat het kuddedieren zijn. Maar om het leervermogen van het paard zo goed mogelijk te begrijpen, is er nog veel meer informatie over het natuurlijk gedrag dat ons kan helpen.

20160527_213501

Een paard is gemaakt om te bewegen, heeft een complex verteringssysteem, is sociaal, denkt en leert als een vluchtdier en heeft leiderschap nodig. Wij benutten onze kennis om de ruiter, eigenaar en/of begeleider van het paard te helpen bij voedingsadvies, bij begrijpen hoe een paard leert, beoordelen of zadel, hoofdstel, hulpteugels etc. storingen geven bij het trainen, advies geven over leefomstandigheden etc.

Naast het toepassen van kennis over natuurlijk gedrag van paarden in onze trainingen en coachen, kunnen we ook clinics geven over het natuurlijk gedrag van paarden. We kunnen in overleg een avond op een pensionstal organiseren, waarbij we theorie en praktijk combineren. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden. Heb je zelf een leuk idee, dan kunnen wij kijken of we hier samen een leuke, informatieve activiteit van kunnen maken.

2014-06-20 19.18.01